Ropogós bajor csülök

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Hozzávalók

  • 2 db csont nélküli csülök
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 8 fej vöröshagyma
  • 20 dkg fokhagyma
  • 3 dl sör
  • 5 dl olaj
  • bors
  • szerecsendió
  • kömény
  • babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 csokor majoranna

Elkészítés

A mustárt elkeverjük az olajjal, reszelt szerecsendióval, 10 dkg reszelt fokhagymával, őrölt borssal, majorannával és néhány tördelt babérlevéllel. Felöntjük 1 dl világos sörrel. A csülköt feldaraboljuk, sózzuk, és a sörös pácba forgatjuk. 2 fej vöröshagymát vágunk mellé, és állni hagyjuk. A legjobb, ha egy napot áll a pácban, úgy, hogy a páclé teljesen befedi a húst. Egy tepsibe olajat töltünk, ebbe helyezzük a pácolt csülköt, ráöntjük a páclevet is, és még 2 dl sört. A tepsit alufóliával lefedjük, és 180°C sütőben egy-másfél óráig sütjük. A fóliát az utolsó 15-20 percben leszedjük, hogy a hús szép piros színt kapjon. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd felkarikázzuk, sózzuk, őrölt köménnyel meghintjük, és forró olajon megpirítjuk. 6 fej vöröshagymát felkarikázunk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Mártásnak a tejfölt kikeverjük finomra vágott friss kaporral, sóval és apróra darabolt fokhagymával. A csülköt a köményes pirított burgonyával, a sült hagymával, és a kapros mártással tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Maci küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.